Blog

Foto’s, video’s. Alles is mogelijk met een drone. Dit apparaat wordt daarom ook steeds vaker aangeschaft. Het is voor velen gewoon een leuk hebbedingetje, maar kan voor professionals ook weer nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen. Zo kan er altijd vanuit de lucht gefilmd worden. Onder andere bij concerten en festivals wordt deze al vaak ingezet. Echter bestaan er veel verschillende modellen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Het doeleind bepalen

Je moet altijd goed op gaan letten als je een drone komt. Dit begint al door erover na te denken waar je de drone voor wilt gaan gebruiken. Als het voornamelijk om foto’s en video’s gaat, moet het apparaat een goede camera bezitten. Wanneer je juist weer langere afstanden wilt vliegen, dan moet je weer naar andere specificaties gaan kijken. Ieder doeleind brengt daarom weer geheel andere kenmerken met zich mee.

De levensduur van de accu

Ook moet je goed naar de levensduur van de accu gaan kijken. Hoe langer de accu mee kan gaan, hoe langer de drone in de lucht kan blijven. Als je dit belangrijk vindt, moet je er dus wel voor zorgen dat de accu een goed vermogen heeft. De kwaliteit van de accu kan hier ook op aangepast worden. Uiteindelijk wil je niet voor verrassingen komen te staan doordat de accu leeg is en weer opgeladen moet worden.

De besturing kan verschillen

Een andere miskoop die je kunt gaan maken is op basis van de besturing. Ook hier zitten namelijk verschillen in. Sommige drones kunnen bestuurd worden met een afstandsbediening, terwijl andere modellen met een app op de smartphone bestuurd worden. Ook de besturing moet dus bij je passen. Hier vind je nog enkele modellen van drones die leiden tot een goede aankoop voor jouw drone.

 

 

 

Blog

Foto’s maken is niet meer wat het geweest is. Waar het eerst gewoon ging om het vastleggen van een speciale gebeurtenis kun je hier nu van alles bij bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s maken op 360 graden, wat inhoudt dat je volledige landschappen in één foto kunt maken. Er zijn wel apps voor op je telefoon om dit te kunnen doen, maar het maken van professionele en kwalitatieve 360 graden foto’s kun je het beste doen met een 360 camera. Je kunt bij ons de beste 360 camera huren voor de beste prijs en de meest geschikt voorwaarden. Je hoeft alleen aan te geven wat je nodig hebt en voor hoe lang en wij helpen je met het vinden van de meest geschikte camera.

Maak buitenproportionele foto’s

Met een 360 camera gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je kunt hiermee de meest lucratieve foto’s maken, waarin je letterlijk de wereld aan je voeten laat bewegen. 360 graden foto’s maak je door op een plek te staan en door een rondje om je eigen as te maken terwijl je de foto maakt, de complete omgeving vast te leggen. Dit is ideaal voor het werken met virtual reality of voor het maken van speciale foto’s om een eigen wereld te kunnen tonen. Door een 360 camera te huren weet je zeker dat je niet alleen 360 graden foto’s kunt maken, maar ook dat deze haarscherp en bruikbaar zijn. Mocht je bijvoorbeeld een dergelijke foto nodig hebben voor je bedrijfswebsite, dan is een 360 camera huren veel beter dan proberen te vertrouwen op een extra app op je telefoon.

Wat is er allemaal mogelijk?

Je kunt bij ons de beste 360 camera huren voor de laagste prijs en de meest gunstige voorwaarden. Dit kan alleen doordat wij de beste merken camera’s aanbieden en je kunnen helpen met waar je tegenaan loopt. Mocht je bijvoorbeeld hulp nodig hebben met hoe je de 360 camera gebruikt, dan kunnen wij hierin een snelle maar goede uitleg geven. Bovendien zitten er op een 360 camera nog meer opties om de kwaliteit en soorten foto’s te kunnen verbeteren. Wat deze zijn kun je misschien beter zelf ervaren.

Je kunt de 360 camera huren door eenvoudig met ons contact op te nemen. Geef hierbij aan wat voor camera je wilt hebben, hoe lang je van plan bent deze te huren en wat je voor mogelijke extra opties zou willen hebben. Wij helpen je dan graag met het vinden van de beste 360 camera die je kunt huren voor de beste voorwaarden.

EU dronebewijs
Blog

Wil jij ook een EU-dronebewijs zodat je kunt rondvliegen in de Europese Unie? Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Het bewijs is afhankelijk van het type waarmee je vliegt. Er is een basiscertificaat waar je mee mag vliegen over bebouwing in subcategorieën A1 en A3. Ook mag je vliegen met drones zonder Cx label vanaf 2 kilogram tot 25 kilogram. Je moet wel op 150 meter afstand blijven van mensen en bebouwing. Het aanvullende certificaat is geldig wanneer je vliegt in subcategorie A2 als het geen Cx-label heeft en als het 500 gram tot 2 kilogram is. 

Hoe ziet het EU-dronebewijs examen eruit?

Voor het A1 en A3 examen maak je zelfstandig 40 meerkeuzevragen bij een EU-dronebewijs. Wil je graag het aanvullende certificaat A2 behalen, dan maak je 30 meerkeuzevragen. Mocht je het niet gehaald hebben, dan kun je binnen de abonnementsperiode oneindig gratis herkansen. Bij een A2 examen is dit anders, daar moet je voor een herkansing €75,- euro betalen. Mocht je een eigen drone hebben dan is het ook verplicht om bij het EU-dronebewijs een WA-verzekering af te sluiten. Beide examens kun je leren in een digitale leeromgeving zodat je niet naar een locatie hoeft te gaan. Dat is nog eens fijn!

Is een bewijs verplicht?

Als je als piloot een van de opleidingen hebt afgerond kun je het officiële EU-Dronebewijs aanvragen bij het RDW. Ben je ook eigenaar van een drone, dan moet je je als exploitant bij het RDW melden. Uiteindelijk krijg je dan een vliegbewijs en een exploitantennummer. Echter zijn er een aantal veranderingen waardoor het verplicht is om een bewijs te hebben dat je mag vliegen. Deze verandering is ingegaan per 31 december 2020. Je kunt dan legaal vliegen met een drone in de hele Europese Unie. 

Bron: eudronebewijs.nl

Blog

Drone foto’s en video’s doen waar je rekening mee moet houden

Hoe begin ik als beginner in de wereld van de luchtfotografie? Waar moet ik rekening mee houden, zowel technisch als juridisch?

Spectaculaire panoramische en luchtfoto’s van bezienswaardigheden, evenementen of landschappen waren tot voor kort alleen beschikbaar voor goed uitgeruste professionele fotografen met helikopters. Sinds de technische ontwikkeling steeds kleinere en meer betaalbare apparaten heeft opgeleverd, is het gebruik van multicopters – vaak drones of quadcopters genoemd – ook toegankelijk geworden voor technisch ingestelde amateurfotografen.

Precies op de foto

Ongebruikelijke uitzichten vanuit vogelperspectief zijn de nieuwe trend in de buitenfotografie. “Net als bij het juridisch gevoelige genre van de straatfotografie zijn er bij het gebruik van camerabeelden een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat visueel genot geen juridisch grijs gebied wordt”. Aangezien de exploitatie van kleinere drones voor zuiver recreatieve doeleinden in Nederland als model vlucht wordt gecategoriseerd, gelden de overeenkomstige wettelijke voorschriften: Daarom is een speciale aansprakelijkheidsverzekering nodig en mogen de op afstand bediende vliegtuigen niet overal opstijgen. Officiële no-fly zones bestaan meestal op algemeen toegankelijke plaatsen en instellingen, in de buurt van luchthavens en in drukke gebieden. In veel steden mogen drones alleen in aangewezen gebieden vliegen. De verspreiding van dronefoto’s of video’s is eveneens problematisch. Als je bijvoorbeeld dronebeelden wilt maken voor een bruiloft lees dan dit interessante artikel.

De foto deskundige adviseert: “Wie luchtfoto’s wil maken van gebouwen in de openbare ruimte, moet zeker vertrouwd zijn met de voorschriften voor de zogenaamde panoramische vrijheid en het perspectief van de voorbijgangers. Zodra het wettelijke kader is geïnternaliseerd en de werking van de zorgvuldig geselecteerde multicopter is geregeld, wordt de fotografische uitdaging echter toegevoegd.

Tips voor geweldige shots met je drone

Met zijn volledig nieuwe beeldtaal verovert dronefotografie momenteel een groeiend publiek dat de mooiste beelden van de gemeenschap viert op platforms zoals het Dronestagram. Vooral de beelden vanuit een verticale hoek boven het te fotograferen object dagen oude kijkgewoontes uit. Maar hoe lukt het met zulke beelden?

“Ongebruikelijke gezichtshoeken maken multicopter foto’s zo bijzonder; foto’s van grote hoogte of verschillende hoeken verbreden bijvoorbeeld de horizon van de eigen waarneming op een spannende manier”, zegt Schmidt. Voor beginners in de dronefotografie is de juiste locatie belangrijk: als de wendbare besturing van de techniek nog niet volledig in orde is, moeten nieuwkomers eerst oefenen op een zo vrij mogelijke plek waar geen obstakels zoals smalle huizen, elektriciteitskabels of vogels het plezier van de foto bederven. Maar zelfs voor professionals in de luchtfotografie is het essentieel om de weersverwachting te volgen! Anders zullen regen en storm je techniek en zenuwen onnodig belasten. Een nieuwe

De juiste camera

Nieuwe perspectieven vereisen een nieuwe kennismaking met de cameratechniek: Welke cameramodus ondersteunt bijvoorbeeld welk motief? De groothoek is geschikt voor panorama’s, maar welk effect heeft de scherptediepte op bijvoorbeeld landschap opnames of de belichtingswaarde voor schaduwrijke architectuur? De tip van de foto-expert: “Probeer het eens! Door de combinatie van verschillende instellingen vinden zelfs beginners spannende mogelijkheden, bijvoorbeeld hoe de beweging van drones in beeldsequenties werkt”.

Voor bijzonder gepassioneerde fotografen is er speciale apparatuur voor drones beschikbaar, waaronder belichtingsapparatuur voor succesvolle nachtopnames of geavanceerde constructies voor beeldstabilisatie. Deze zogenaamde gimbals compenseren de vliegbewegingen van de multicopter, zodat de camera optimaal kan scherpstellen – een investering die voor professionele luchtfotografen echter meer de moeite waard is.